Σας άρεσε το Blog μας; Κάντε «Like»

Οι συνομιλίες του καπετάνιου του Costa Concordia με το Λιμενικό

Οι συνομιλίες του καπετάνιου του Costa Concordia με το Λιμενικό Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που έπεσε σε ύφαλο ανοιχτά του νησιού Τζίλιο στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Από το «μπαταρισμένο» πλοίο ανασύρθηκε ένα ακόμη πτώμα αγνοουμένου, ενώ το πλοίο έχει μετακινηθεί εννέα εκατοστά καθέτως και 1,5 εκατοστό οριζοντίως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των σωστικών συνεργείων, γεγονός που κάνει τις επιχειρήσεις διάσωσης εξαιρετικά επικίνδυνες. 

Συνολικά 29 άνθρωποι αγνοούνται - 25 επιβάτες και 4 μέλη του πληρώματος.
Ο αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε, αφού πολλοί έψαχναν μάταια τους συγγενείς τους στους διασωθέντες.

Εν τω μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν οι συνομιλίες του καπετάνιου με τον επικεφαλής του Λιμενικού, την στιγμή της σύγκρουσης.

Παρά το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Σκετίνο διατάχθηκε να μην εγκαταλείψει το πλοίο και να οργανώσει την εκκένωσή του, εκείνος μπήκε πρώτος στις σωστικές λέμβους αφήνοντας το κρουαζιερόπλοιο και τους επιβάτες αβοήθητούς στην τύχη τους.

Οι συνομιλία που καταγράφηκε στο μαύρο κουτί πραγματικά σοκάρει:

ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ: «Τώρα, πηγαίνετε στο σκάφος, ανεβείτε από την σκάλα έκτακτης ανάγκης για να συντονίσετε την εκκένωση. Πρέπει να μας πείτε, πόσοι άνθρωποι, παιδιά, γυναίκες, είναι συνολικά μέσα στο πλοίο. Τι κάνετε; Εγκαταλείπετε την διάσωση; Καπετάνιε! Σας διατάζω! Είμαι επικεφαλής τώρα! Ζητήσατε εκκένωση του πλοίου! Υπάρχουν ήδη πτώματα!»
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ: «Πόσα;»
ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ: «Εγώ θα σας το πω αυτό; Τι κάνετε; Πάτε στο σπίτι σας;»

Το τραγικό της ιστορίας είναι πως ο καπετάνιος του Costa Concordia αρνείται όλες τις κατηγορίες.

cc1

cc2

cc3

cc4

cc5

cc6

cc7

cc8

cc9

cc10

cc11

cc12

cc13

cc14

cc15

newsbomb

Διαβάστε την συνέχεια

Καρχαρίας κατασπάραξε 25χρονο surfer!

epithesi-karxariaΕπίθεση από καρχαρία δέχτηκε ένας 25χρονος surfer που κολυμπούσε σε παραλία της παράκτιας πόλης St Johns στη Νότιο Αφρική.
Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η επίθεση που δέχτηκε ο
25χρονος χαρακτηρίζεται ως «η πλέον φονική επίθεση από καρχαρία
παγκοσμίως».
Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο άτυχος surfer πάλεψε με τον
καρχαρία για μερικά λεπτά, όμως το κήτος τον δάγκωσε πολλές φορές και
τελικά ο 25χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Οι λουόμενοι αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε όταν το νερό γύρω του άρχισε να γίνεται κόκκινο.
Αυτή είναι η 6η θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία που σημειώνεται στη συγκεκριμένη παραλία την τελευταία πενταετία.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου της περιοχής, ο
25χρονος έκανε surf κοντά στην ακτή και το νερό δεν ξεπερνούσε σε βάθος
το 1,5 μέτρο όταν ο καρχαρίας επιτέθηκε.
Κοντά στο σημείο της επίθεσης βρισκόταν και ένας άλλος surfer, ο
οποίος βοήθησε τον ναυαγοσώστη να βγάλει τον 25χρονο έξω από το νερό.
Στην παραλία έτυχε να βρίσκεται ένας γιατρός, που παρείχε τις πρώτες
βοήθειες στον τραυματισμένο άνδρα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.
Δυστυχώς ο 25χρονος, που έφερε σοβαρά τραύματα στα δυο χέρια και το
στομάχι του, έχασε τη μάχη για τη ζωή κατά τη μεταφορά του στο
νοσοκομείο.

24wro

Διαβάστε την συνέχεια

Έχετε ανακαλύψει τις παράξενες.. αγιογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με αγίους που δεν.. υπάρχουν;

sygxronoi-agioi-12

Οι εμπνευστές των συγκεκριμένων αγιογραφιών, απλά συνδυάζουν τη λέξη “Άη” με οποιαδήποτε άλλη συνδυάζεται από τον χώρο της μουσικής, της ψυχαγωγίας, της τεχνολογίας, της καθημερινότητας!


Έτσι γεννήθηκε ο «Άη Ποντ», ο «Άη Παράτα Mac», ο «Άη Οφ δε Τάιγκερ», ο «Άη σοτ δε σέριφ» ο «Άη Νστάην» και αρκετοί ακόμη που θα.. απολαύσετε στην συνέχεια!























































Διαβάστε την συνέχεια

Αυτή είναι η πρώτη οθόνη για το Playstation!

PlaystationΗ Sony παρουσίασε μια πρωτοποριακή οθόνη η οποία επιτρέπει σε δύο παρατηρητές να βλέπουν διαφορετικά πράγματα, ταυτόχρονα.

Η νέα οθόνη …
της Sony ονομάζεται “Simulview” PlayStation 3D Display και αποτελεί την πρώτη οθόνη – τηλεόραση η οποία μπορεί και διαχωρίζει το περιεχόμενο που προβάλλει σε δύο θεατές, οι που φοράνε φυσικά τα ειδικά γυαλιά (3D) της εταιρίας.
Πως γίνεται αυτό; Τα γυαλιά διαθέτουν ένα ειδικό κλείστρο’, όπως αυτό των φωτογραφικών μηχανών, το οποίο μπορεί και συγχρονίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε θεατή, με αποτέλεσμα ο κάθε θεατής να βλέπει διαφορετικά πράγματα από το διπλανό του.
Για την ώρα, η τεχνολογία αυτή λειτουργεί μόνο για δύο όμως στο μέλλον δεν αποκλείεται να υποστηρίζει και περισσότερους.
Η “Simulview” είναι ιδανική για όσους παίζουν παιχνίδια σε Playstation 3 ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως 3D τηλεόραση 24 ιντσών, με ανανέωση 240 Ηz, υψηλή ανάλυση 1080p (1920X1080), δύο θύρες HDMI και δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών Blu-ray.
Τέλος να υπενθυμίσουμε οτι για την ώρα πολύ λίγα videogames της αγοράς υποστηρίζουν την τεχνολογία της “Simulview”, όμως σίγουρα σε λίγο καιρό στη λίστα θα προστεθούν και και άλλα.
Η νέα οθόνη για το Playstation κοστίζει 500$ στις ΗΠΑ και την Ανοιξη αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη σε τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.
himaira

Διαβάστε την συνέχεια

Ψάχνει τον καλύτερο hacker το Facebook

550_334_95855Το Facebook διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Hacker Cup. Πρόκειται για έναν... διαγωνισμό που απευθύνεται σε προγραμματιστές, οι οποίοι καλούνται να λύσουν μια σειρά προβλημάτων με στόχο να φτάσουν στην τελική δοκιμασία.
Υπάρχουν τρεις προκριματικοί γύροι, στους οποίους μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, από όποια χώρα κι αν προέρχεται. Όσοι καταφέρουν να λύσουν τις αλγοριθμικές δοκιμασίες γρήγορα και με ακρίβεια παίρνουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό, ο οποίος διοργανώνεται στα κεντρικά γραφεία του Facebook. Ο νικητής λαμβάνει 5.000 δολάρια και το δικαίωμα να καυχιέται ότι είναι ο καλύτερος hacker, σύμφωνα με τα κριτήρια του Facebook.
Βέβαια, είναι γεγονός ότι οι πλέον ικανοί προγραμματιστές έχουν ήδη αποκατασταθεί επαγγελματικά και δεν έχουν ανάγκη έναν διαγωνισμό για να κερδίσουν την καταξίωση. Ουσιαστικά, ο διαγωνισμός αυτός γίνεται όχι για να αναδειχθεί «ο καλύτερος hacker του πλανήτη», αλλά για να προσελκύσει το Facebook νέα ταλέντα.

24ωρο

Διαβάστε την συνέχεια

Ποιά χώρα έχει τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη και ποιά τη μεγαλύτερη

tromaktikoΣύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.
Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μόλις 4 ο/ο, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία για το Νοέμβριο, που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας στο χώρο της ΕΕ είναι στο 9,8 ο/ο και στην Ευρωζώνη στο 10,3 ο/ο, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο 18,8 ο/ο (στη βάση στοιχείων του Σεπτεμβρίου 2011).
Μετά την Αυστρία ακολουθούν, έχοντας και οι δύο το ίδιο ποσοστό, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, ως οι χώρες με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία και ποσοστό 4,9 ο/ο, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας έχουν η Ισπανία 22,9 ο/ο, η Ελλάδα 18,8 ο/ο και η Λιθουανία 15,3 ο/ο.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, η πολιτική ηγεσία στην Αυστρία επισημαίνει πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική, ενώ οι αυστριακές επιχειρήσεις εμφανίζονται να βρίσκονται σε καλή ανάκαμψη, επωφελούμενες των προϋποθέσεων-πλαίσιο που προσφέρει το οικονομικό τοπίο στην Αυστρία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία στην Ελλάδα παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, στο δωδεκάμηνο ανάμεσα στον Σεπτέμβριο του 2010 και τον Σεπτέμβριο του 2011, από το 13,3 ο/ο στο 18,8 ο/ο και ακολουθούν η Κύπρος με αύξηση του ποσοστού από 6 ο/ο στο 9,1 ο/ο και η Ισπανία από 20,4 ο/ο στο 22,9 ο/ο.
Σε χρονική απόσταση ενός έτους, 14 χώρες-μέλη της ΕΕ παρουσίασαν μείωση του ποσοστού ανεργίας και 13 χώρες-μέλη, αύξηση.Τη μεγαλύτερη μείωση εμφανίζει η Εσθονία (από το 16,1 ο/ο στο 11,3 ο/ο, ανάμεσα στο τρίτο τρίμηνο του 2010 και το τρίτο τρίμηνο του 2011), η Λετονία (από το 18,2 ο/ο στο 14,8 ο/ο) και η Λιθουανία (από 18,3 ο/ο σε 15,3 ο/ο).
Στη βάση των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς ο αριθμός των ανέργων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανερχόταν σε 23,7 εκατομμύρια και από αυτούς τα 16,4 εκατομμύρια ήταν οι άνεργοι στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.
Σε σχέση με τον Οκτώβριο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε το Νοέμβριο κατά 55.000 στην ΕΕ και κατά 45.000 στο χώρο της Ευρωζώνης, ενώ στο διάστημα Νοέμβριος 2010 και Νοέμβριος 2011 οι αντίστοιχες αυξήσεις ήταν κατά 723.000 στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και κατά 587.000 στην Ευρωζώνη.
tromaktiko

Διαβάστε την συνέχεια

Νέα τραγωδία στις Φιλιππίνες

filipp-300x223Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 150 αγνοούνται, υστέρα από κατολίσθηση που σκέπασε με τόνους λάσπης το χωριό Ναπνάπαν, στο νησί Μιντανάο.
Οι σφοδρότατες βροχοπτώσεις της καταιγίδας Ουασί που έπληξε το νησί στα μέσα Δεκεμβρίου,
συνεχίζουν να σκορπούν τον θάνατο στο πολύπαθο νησί. Από τις καταιγίδες, υποχώρησε η πλαγιά ενός βουνού στην πόλη Παντουκάν και έθαψε στην λάσπη σχεδόν ολόκληρο το χωριό Ναπνάπαν, οι κάτοικοι του οποίου είναι κυρίως φτωχοί εργάτες σε ορυχείο χρυσού.
Σωστικά συνεργεία και απλοί άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια για να εντοπίσουν κάποιο ίχνος ζωής αλλά οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 26 σωροί αλλά υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς αγνοούνται περισσότεροι από 150 άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Η τροπική καταιγίδα Ουάσι έπληξε τις Φιλιππίνες –και ειδικότερα το νησί Μιντανάο – στις 17 Δεκεμβρίου και άφησε πίσω της πάνω από 1000 νεκρούς, εκατοντάδες αγνοούμενους, χιλιάδες άστεγους και τεράστιες υλικές ζημιές.
real.gr

Διαβάστε την συνέχεια

ΔΕΙΤΕ: Πως θα ήταν ο Pikachu αν θα ήταν πραγματική γυναίκα

pikachu

 

 




trelo-gatos.blogspot.com

Διαβάστε την συνέχεια

Άναψαν και αίματα και έγινε πανικός στο ποδόσφαιρο!

6-1-2012 12-25-48 μμ

Πολύ ξύλο έχει πέσει γενικά στο ποδόσφαιρο όπως θα δούμε και στο παρακάτω βίντεο.

 

 

 

 

 

tsekouratoi.gr

Διαβάστε την συνέχεια

VIDEO: Γάτες vs Περιτύλιγμα με φούσκες!

cat2-300x225Μη μου πείτε ότι δεν έχετε κολλήσει κι εσείς σπάζοντας τις φυσαλίδες του πλαστικού...

χαρτιού περιτυλίγματος…
Πώς να αντισταθούν, λοιπόν, και οι γάτες του παρακάτω βίντεο;
Όπως αναφέρει ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο στο YouTube, η ιδέα τους ήρθε μια βαρετή μέρα στο Λος Άντζελες. Άπλωσαν κομμάτια πλαστικού στο πάτωμα και άφησαν τις ανυποψίαστες γάτες τους να το περιεργαστούν.
Δείτε τις αντιδράσεις τους όταν σπάνε οι φούσκες:

tsekouratoi.gr

Διαβάστε την συνέχεια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...